Renson Smotspots langs de Belgische kust


Dit zomer vind je langs de Belgische kust zes “smotspots” van Renson, zonnecrèmedispensers waar je gratis zonnecrème kunt pakken. Maar deze actie is niet alleen een leuk toentertijdje: ze wil je ook bewust maken van de noodzaak om je eigen huid maar ook je woning te beschermen tegen de ongewenste effecten van de zon.

Het doel is om twintig procent van alle mensen die voordien zware vormen van huidkanker zouden ontwikkelen, te voorkomen. Volgens de cijfers ontwikkelen bijna 2,3 miljoen Belgen vóór hun 75ste verjaardag een vorm van huidkanker. Het aantal is de afgelopen tien jaar verdubbeld en zal verder stijgen tenzij er iets veranderd wordt. Sundo, de organisatie achter deze actie, wil de wereldwijde kijk op zonnebescherming veranderen en voorkomen dat mensen aan huidkanker lijden. Renson, de fabrikant van zonwering, ventilatie en outdoor living, is hierbij geariseerd, omdat het gezond wonen en leven al jaren een belangrijk thema is bij het bedrijf.

Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen de UV-stralen van de zon, maar het is evenzeer belangrijk om je woning te beschermen tegen de warmte van de zon. Als de zonnestralen op je ramen schijnen, kan het interieur van je woning snel opwarmen en kan dat negatieve gevolgen hebben voor je wooncomfort en slaapkwaliteit. Het is belangrijk om voorkomen dat dit gebeurt en om gebruik te maken van zonnebeschermende middelen en constructieve methoden om de warmte buiten te houden.

De “smotspots” zijn perfect onderdeel van het duurzaam verhaal van Renson

Door zonnecrème uit dispensers te gebruiken in plaats van uit kleine tubes kan men minder afval produceren. En door het gebruik van zonnecrème wordt ook het goede doel gesteund, want elke portie zonnecrème die wordt verdeeld via de dispensers gaat een symbolische bijdrage naar de Stichting tegen kanker.

Vind de zes “smotspots” op deze locaties aan de Belgische kust:

  • Knokke (Indi beach / Strandbar d’O)
  • Oostende (Ostend Padel Club Padelbar)
  • Middelkerke (Beachbar Beau M ter hoogte van Casino Silt)
  • Westende (Beachbar De Kwinte)
  • Oostduinkerke (Windekind)

Geniet van een dagje aan zee met gratis zonnecrème en waak je over je eigen gezondheid én steun je het goede doel.